Olen aina pitänyt pääsiäisestä. Lapsena kävimme virpomassa ja karkkisaalis oli usein valtava. Virpomisen jälkeen menimme kokolle ja savun haju vaatteissa oli ihana. Tänään olemme ottaneet vähän vapaata sairaalasta. Sauna on lämpenemässä ja haluan lähteä käymään kokkoajelulla. Pääsiäisessä on jotakin sellaista taikaa, mitä muissa juhlapyhissä ei ole. Savunhaju, pimenevä ilta ja peltoaukeilla loimuavat kokot. Yöksi saattaa tulla pakkasta, mutta päiväsaikaan ilmassa on jo lupaus kesästä. Taianomaista.

Sairaalassa on mennyt vaihtelevasti, mutta ei huonosti. Antti syö joka päivä paremmin ja paremmin. Yhden kerran pullosta on mennyt jopa kokonainen ateria. Pekka taasen hengittää miten sun sattuu muistamaan. Eilen jouduimme kiireesti ottamaan lisähapen käyttöön, kun pojan herättely ei riittänyt. Tilanne oli kuitenkin nopeasti ohi ja onneksi olemme tottuneet näiden poikien kanssa touhuamaan, sillä lisähappi oli otettu esiin jo ennen kuin hoitaja ehti huoneeseen saakka. Pojille laitettiin eilen RSV-rokotus, RS-virusta vastaan. Lastenosastolla on paljon RS-virus potilaita ja samat hoitajat työskentelevät sekä keskolassa, että lastenosaston puolella. 

Sain eilen jutella ystävämme kanssa, joka työskentelee lastenlääkärinä. Oli todella ihana keskustella henkilön kanssa, joka tuntui ymmärtävän puolikkaasta sanastakin mitä tarkoitin. Kerrankin oli joku, joka osasi kysyä juuri oikeat kysymykset. Joku, jolla on ammatillista kokemusta, mutta joka myös tuntee meidät ihmisinä, ei potilaiden vanhempina. Hän osasi sanoa monta asiaa, joista minulle tuli hyvä mieli.

Tänään tapasin pitkästä aikaa myös veljeni perheineen. Pitkän välimatkan vuoksi näemme harvoin kasvotusten, mutta oli mukava kahvitella porukalla. Sain tänään pyydettyä Antille ja Pekalle viimeiset kummit, joten sekin asia on nyt hoidossa. Minulla on itselläni ollut monta kummia ja olen aina kokenut sen hyvänä asiana. Jokaiselta kummilta olen saanut erilaisia eväitä reppuuni ja sitä samaa toivon myös omien poikieni kohdalta. Toivon, että jokainen kummi antaisi poikien reppuun oman näköisensä eväät. Äidillä oli tänään minulle tuliaisiksi eväsrasia. Paistettuja siikafileitä, keitettyjä puikuloita, porkkanoita ja sitruunakastiketta. Ihana äiti.

20140418_155611-normal.jpg

Maailman paras paikka nukkua on isin mahan päällä.

20140416_133129-normal.jpg

Nyt tiedän miksi minulla on kaksi kättä.