Minä sitten säälin noita meidän poikien hoitajia. Poikien äiti on niin väsynyt ja hormonihöyryissä, että se puhuu ja tekee ihan mitä sattuu. Ohjeet, neuvot ja vihjailut menevät perille satunnaisesti. Suora käskytys menee perille todennäköisesti helpommin, mutta siitäkään ei ole mitään takeita. Ja kaikesta tästä huolimatta hoitajat jaksavat olla meille ystävällisiä ihan joka päivä. Ja päivästä toiseen meitä ohjeistaa, neuvoa, vihjailla ja komentaa. Ja veikkaanpa, että minä en edes ole osaston ainoa äiti, joka on hieman sekaisin.

Leikittelimme tänään ajatuksella, että mitä jos joutuisimme hoitamaan poikia ilman hoitajien avustusta. Totesimme, että lämmön mittauksesta ja vaipanvaihdosta selviäisimme todennäköisesti. Myös huulirasvaa osaisimme pojille laittaa. Syöttäminenkin onnistuisi nenämahaletkun kautta, kunhan vain muistaisimme antaa maitoa riittävän määrän oikeaan aikaan. Myös kuolat osaisimme pyyhkiä poikien huulilta, mutta siihen se sitten taitaa jäädäkin. Mahdollisesti saattaisimme selvitä pakon edessä myös imemisestä sekä nenämahaletkun tyhjentämisestä. Mutta täysin varmaa on se, että lääkkeet jäisivät antamatta, hapetukset eivät pysyisi kohdillaan ja kanyyleihin en tohtisi ainakaan itse koskea. Onneksi nuo hoitajat ovat olemassa. He pitävät hyvää huolta pojista ja vahtivat siinä samalla meidän vanhempien tekemisiä.

Tiedoksenne, että Pekan leikkaus onnistui hyvin. Pieni poika oli koko päivän aivan lääketokkurassa, pyöritteli silmiään ja nukkui. Kyljessä oli tarralappu, jonka alla oli leikkaushaava ja siinä vieressä dreeni. Toivottavasti pääsemme pian näkemään uuden pirteämmän pojan ja toivottavasti pääsemme pian taas kokeilemaan kenguruhoitoa. Antin keskuslaskimokatetri toimii edelleen ja kaulassa ollut punoitus ja turvotus oli hieman laskenut. Lääkärit pohtivat katetrin tilannetta huomenna uudemman kerran. Pään koko ei ole kasvanut radikaalisti, joten senkin osalta tilannetta seurataan.

20140206_143316-normal.jpg

Ehdittiin kuin ehdittiinkin saada Antista tänään kuva silmät auki.

20140206_142444-normal.jpg

Pieni Pekka-poika lääketokkurassa leikkauksen jäljiltä.