Kyllä miehet ovat sitten ihmeellisiä. Tänään kun menimme sairaalaan, niin aivan järkytyin kuin lääkäri käski minua katsomaan Antin keskoskaappiin. Pieni mies oli saanut happiviikset hengityskoneen tilalle. Ja toinen positiivinen juttu oli se, että vatsa oli alkanut sietämään maitoja ja lääkärin sanoja lainatakseni, "vatsa oli paras mitä ikinä". Tämän saimme konkreettisesti kokea iltapäivällä, kun vaihdoimme vaipan. Siellä oli kunnon kakka ja äitillä tietysti pyllynpesuvuoro. Antin vatsa oli silminnähden paremman värinen ja kaikki turvotus oli kadonnut. Iltapäivän kruunasi kun sain olla Antin kanssa sydän sydäntä vasten, eli kenguruhoidossa. Reippaat pari tuntia hurahti kuin siivillä, pieni poika äidin paidan sisällä. Voi kuinka pieni vauva voi ollakaan niin lämmin ja niin ihana. Ja mikä parasta, jos Antin vointi pysyy hyvänä, niin jatkossa kenguruhoitoon voi päästä vaikka joka päivä. 

Pekka-veli se tänään sitten vallan ihmeellinen olikin. Leikkaus tehtiin eilen ja voimakas lääkitys on pienellä pojalla vielä meneillään. Saimme kuulla, että tyypillisesti vauvat nukkuvat pari päivää leikkauksen jälkeen, vaan ei meidän Pekka. Peitto heilui säännöllisesti, kun kädet ja jalat vispasivat ylös alas. Tuttia imettiin ahneesti ja tummat silmät tuijottivat vaativasti. Kaikki tämä riehuminen näkyi sitten hapetuksessa. Pekan keuhkotkin päätettiin ultrata, mutta keuhkokuvat olivat huomattavasti paremmat mitä aikaisemmat. Sinne jäi hoitaja ja lääkäri ihmettelemään Pekan vierelle, että mitä sitä keksittäisiin, jotta poika saataisiin rauhoittumaan, nukkumaan ja sitä myöden myös hapetukset asettumaan. 

Jos muuten joku teistä epäili, että en oikeasti ole hölmö äiti, niin tässä teille todistusaineistoa. Eilen kun laitoin kädet Antin keskoskaappiin pitääkseni häntä käsikapalossa, niin irrotin hänet vahingossa hengityskoneesta. Ja tänään kun vaihdoimme Antille vaippaa, niin laitoin hänelle vahingossa vaipan väärinpäin. Onneksi on tuo mies ja hoitajat, en saisi yksin millään pidettyä poikia hengissä. 

20140207_144134-normal.jpg

Äidin rintaa vasten on hyvä kuolata. 

20140207_132357-normal.jpg

Mua ei nukuta sitten yhtään.