Syvä huokaus. Vaikka kukaan ei ole voinut luvata meille, että pojat varmasti säilyvät hengissä, on pitkä hyvä jakso tuonut luottamusta siihen, että kyllä tämä tästä. En halua vajota takaisin surun maailmaan, itkun ja epätoivon keskelle. Pekka siirrettiin pois hengityskoneesta nasaalille ja myöhemmin tänään happiviikisille, mutta hänen hengityksensä vielä seilaa ja välillä tulee apneoita, joihin hoitajien pitää puuttua. Antti oli ensin happiviiksillä, mutta hänet siirrettiin nasaalille, koska puututtavia apneoita tuli säännöllisesti. Molemmilla pojilla on myös ongelmia maidon sietämisen kanssa. Pulauttelua ja pulloisia vatsoja molemmilla. Nyt vain odotamme, että milloin Antti siirretään takaisin hengityskoneeseen. On jotenkin ahdistavaa, kun kukaan ei tiedä tarkkaa syytä Antin hengityskatkoksille. Mahdollisesti syy löytyy päästä. Ja olen kyllä jo jonkin aikaa huomannut, että Antin pää on suurempi vartalon kokoon verrattuna mitä Pekalla. Eli voisi olla, että jollakin aikataululla Antilla on edessään suntin asennus ja samalla ductuksen sulkemisleikkaus. Tiistaina otetut pääkuvat osoittivat sen, että uusia verenvuotoja ei ollut kummallakaan, mutta vanha vuoto oli alkanut hajota hyvin hyvin hiljalleen. Että pitkä on tie vielä tämänkin asian suhteen. 

Eilinen ilta oli upea, kun mieheni sai pitää Pekkaa sydän sydäntä vasten ja minä sain pitää Anttia sylissäni. Tänään molempien poikien vointi oli niin vaihteleva, että kenguruhoito ei ollut mahdollista. Onneksi sain pitää molempia poikia käsikapalossa ja saimme osallistua poikien hoitoihin mahdollisuuksien mukaan. Toivottavasti pääsemme taas pian kenguruhoitoon, sillä ei ole mitään niin ihanaa kuin tuntea pienen sydämen syke omaa ihoa vasten. 

Seuraavat pari päivää kuluvat varmasti vauhdikkaasti. Huomenna ohjelmassa on hieronta, psykologi ja illalla matkustamme kotipaikkakunnalle. Perjantaina käymme viimeistelemässä talokauppoja, piipahdan työpaikallani ja matkustamme takaisin Ouluun. 

20140212_164225-normal.jpg

Isi laittoi Pekalle paidan päälle ja urakan jälkeen pojat paiskasivat kättä. 

20140211_144036-normal.jpg

Antti nukkui eilen peukkua hamuillen vielä happiviiksillä.