Jonakin päivänä sitä uskoo, jonakin päivänä sitä toivoo, mutta jokaisena päivänä sitä rakastaa. Niin monta kertaa tämän sairaalataipaleen aikana usko on ollut koetuksella. Haluan kuitenkin uskoa, että jonakin päivänä saamme viedä mieheni kanssa kotiin kaksi pientä poikaa. Niin monta kertaa tämän sairaalataipaleen aikana olen toivonut. Toivonut parempaa vointia, toivonut ihmettä, toivonut että pojat kasvaisivat vatsassani vielä yhden päivän lisää. Jokaisena päivänä olen kuitenkin rakastanut, niin miestäni kuin poikia. 

Antin pää kuvattiin tänään ja sieltä tuli ihan hyviä uutisia. Aivokammiot olivat hitusen pienentyneet ja muuten päässä näytti tilanne suurinpiirtein samalta kuin ennen leikkausta. En ole mikään alan ammattilainen, mutta näin ymmärtäisin, että shuntti ei ainakaan vedä liian nopeasti. Antin keskoskaappia säädettiin tänään niin, että pojan pää on nyt hieman korkeammalla mitä aiemmin. Näin saadaan shunttiin hieman lisää painetta. Seuraavan kerran pään kuvaus on tiistaina ja sitä ennen pojan vointia seurataan aktiivisesti. 

Huomenna on suunnitelmissa ottaa vapaapäivä. Menemme aamulla sairaalaan katsomaan, kun Pekalla on elämänsä ensimmäinen kylpyhetki. Jatkamme siitä matkaa kohti Haaparannan Ikeaa, jos sairaalassa on kaikki hyvin. Tiedän hyvin, että Antin leikkauksesta on vielä todella lyhyt aika ja vointi voi heittelehtiä, mutta olemme molemmat todellakin vapaapäivän tarpeessa. Mieheni älypuhelin on synkronoitu Googlen palveluiden kanssa ja joka aamu ennen tyypillistä sairaalaan lähtöaikaa puhelin ilmoittaa, 6 minuuttia työpaikalle osoitteeseen Sairaalarinne Oulu. Eli jos meistä tuntuu siltä, että päivittäinen sairaalassa käyminen tuntuu työltä, niin Google on täysin samaa mieltä. Joka päivä menemme sairaalalle puolen päivän tietämillä ja lähdemme useimmiten asunnolle takaisin yhdeksän kieppeillä illalla. Että kyllähän se ihan työpäivästä käy. Ja kun kaupanpäälle annetaan vielä kilokaupalla stressiä ja huolta, niin ei kai ole ihme jos on välillä takki tyhjä. Onneksi osaston henkilökunta on niin mukavaa, että sairaalaan on aina kiva mennä.

20140307_143755-normal.jpg

Sillä aikaa, kun isä ja poika nukkuivat kengurussa, niin äiti karkasi kanttiiniin jätskille. 

20140307_104722-normal.jpg

Antin pää oli tänään hetken ilman haavalappua niin saimme otettua kuvan komeasta arvesta. Shuntin pää näkyy takaraivolla ihon alla muhkurana, puolikaaren muotoisen arven yläpuolella.