Terveisiä Lapista ja Ruotsista! Kyllä on hyvä yhdistelmä tuo Tornio-Haaparanta. Ei ole pitkä matka Oulusta, niin on sekä Lapissa että Ruotsissa. Kävimme aamulla seuraamassa sairaalassa Pekan ensimmäisen kylpyhetken ja jatkoimme sitten matkaamme kohti Ikeaa. Ikeasta ei ostettu kuin kassillinen tavaraa, kun emme löytäneet mieleistämme kirjoituspöytää ja kattolamppua. Mukaan tarttui kuitenkin mm. yli 30 kappaletta käsipyyhkeitä. Kun halvalla saa, niin silloin pitää ostaa, vai miten se oli. Ikean vieressä oli liuta muitakin liikeitä ja karkkikauppaan menikin rahaa lähes yhtä paljon kuin Ikeaan. Eniten rahaa saimme tuhlattua kuitenkin lastentarvikeliikkeeseen. Ostimme sieltä pojille turvakaukalot. Myyjä teki niin hyvän tarjouksen, ettei siitä yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Poikia odottaakin valmiina punkka, pinnasängyt, äitiyspakkaukset, kaksi tuttipulloa, kolme sitteriä, rattaat, turvakaukalot, kylpyankat, viltit, pari pehmolelua ja tietysti jonkin verran ylisuuria vaatteita. Että eiköhän sitä näillä päästä alkuun, kun pojat saadaan aikanaan kotiin. 

Aamulla saimme kuulla, että Antilla oli ollut illan ja yön aikana pari neurologista kohtausta. En tarkkaan tiedä millaisia, kun en itse todistanut illalla kuin yhden jalan vipattamisen, mutta ilmeisesti jotakin epileptisen kohtauksen kaltaisia. Ostosreissumme aikana kohtauksia ei ollut onneksi enää tullut. Antin vointi oli ollut ihan hyvä ja hengityskoneeseen olikin päivän aikana vaihdettu nava-asetukset, eli Antti hengittää nyt itse ja hengityskone vain tukee tarvittaessa. Pekan vointi oli myös ollut hyvä koko päivän. Happiviiksien virtausta oli päästy laskemaan päivän aikana ja poika oli pärjännyt koko päivän huoneilmalla. Ja mikä tärkeintä, ainoatakaan apneaa ei ollut tullut. 

20140308_080256-normal.jpg 

Hieman ärsyttävää. Tuubi on edelleen tuossa käden ulottuvilla, mutta kun mun kädessä on taas kanyyli, niin en saa siitä kunnon otetta. Epäreilua, sanon minä!

20140308_081506-normal.jpg

Kuule hoitsu. Mitä sää oikein meinaat. Ootko nyt ihan varma, että pienet keskospojat osaa uida. Ja ootko varma että vesi on riittävän lämmintä. Ja onhan pelastusrengas lähettyvillä, onhan?

20140308_083107-normal.jpg

Totista touhua tämä elämä, tuumaa Pekka kylvyn jälkeen.